fbpx

Una dintre localitățile din județul Suceava angrenate în mai multe proiecte importante este Moara. Avantajată de poziționarea limitrofă municipiului reședință, comuna îți face deja planuri pentru alte investiții, pe lângă cea de transport metropolitan, despre care Bucowina Plus a prezentat recent informații.

REȚELE EXTINSE DE APĂ ȘI CANALIZARE SPRE HAGIGADAR ȘI CAMPUSUL USV

Modernizarea rețelei de apă și canalizare rămâne una dintre prioritățile primarului Eduard Dziminschi și a Consiliului Local Moara. Accesarea unor fonduri naționale în valoare de 10 milioane de euro ar permite inclusiv deservirea viitorului campus pe care Universitatea Ștefan cel Mare îl va construi la intrarea în comună dinspre Suceava. Eduard Dziminschi a scos în evidență că proiectul va însemna amenajarea a aproximativ 15 kilometri de rețele.

„Valorile sunt mari, dar și cei de la Universitate, care au terenul, vor putea folosi această rețea pentru deversarea apelor uzate. Din acest motiv, noi ne-am gândit să preluăm și să facem un sistem de canalizare mai mare pentru comună, pentru a putea prelua și campusul universitar” a afirmat el. O altă zonă care ar beneficia de extinderea rețelei va fi Hagigadar, cunoscută nu numai prin mănăstirea la care vin anual mii de credincioși, ci și prin agenții economici care contribuie prin taxe și impozite la bugetul local.

CENTRU MEDICAL MODERN ÎN MOARA, CU SERVICII DECONTATE DE STAT

Tot la Moara, administrația locală va construi un centru medical, foarte necesar pentru tratamentul afecțiunilor localnicilor. De altfel, sectorul sănătății a fost permanent în atenția primarului Dziminschi, acesta declarând că investiția va fi realizată prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Mai exact, proiectul presupune construcția unei clădiri cu parter și etaj, cu o suprafață de 380 de metri pătrați pe nivel.

Centrul medical se ridică la valoarea de 906.600 lei, urmând să fie amplasat în satul Bulai, în locul dispensarului veterinar și va dispune de dotări de ultimă generație, echipamente moderne și, cu siguranță, consultațiile și tratamentele specifice vor fi oferite de specialiști în domeniu. „Din 2011, comuna noastră nu a beneficiat de aceste servicii în zona publică, zona medicinei fiind axată doar pe domeniul privat. Considerăm a fi o necesitate acest centru medical, în ideea accesului la servicii medicale decontate, pe baza asigurărilor de sănătate” este opinia lui Eduard Dziminschi.

PISTĂ DE BICICLETE DE-A LUNGUL DRUMULUI JUDEȚEAN ȘI ZONĂ DE AGREMENT PE LOCUL FOSTEI FERME A STAȚIUNII DE CERCETĂRI ÎN MOARA

Cu toții știm că o minte sănătoasă are legătură directă cu un corp sănătos, așa încât este perfect justificată intenția administrației locale de a amenaja o pistă de biciclete cu o lungime de 6 kilometri. Investiția se face din fondurile proprii ale Primăriei și se ridică la suma de 2 milioane de euro.

Poate ați observat-o când ați trecut prin zonă, pista de biciclete este poziționată pe marginea drumului județean de la poarta de intrare în comună dinspre Suceava și până în Moara Carp. „Este un proiect foarte frumos și o ambiție a mea să fac această pistă de biciclete. De asemenea, având în vedere că asfaltul de pe acest drum are deja 15 ani, vrem ca după finalizarea pistei de biciclete să asfaltăm întregul tronson” a spus primarul Eduard Dziminschi.

De asemenea, un alt proiect interesant pe care îl are conducerea Primăriei Moara este cel al zonei de agrement cu o suprafață de 1.400 de metri pătrați, situată în zona fostei ferme a Stațiunii de Cercetări.  Investiția se cifrează la 100.000 de euro, suportată în totalitate de la bugetul local.

Mai multe informații despre primarul comunei Moara, Eduard Ferdinand Dziminschi găsești și aici.

Postează un comentariu